Melih Karakelle'nin kişisel web sitesi

Ana Sayfa

Genel Konular

Elektronik

Model Uçak

Uçurtma

Yazılımlarım

İletişim

 Ömür Sayacı: 13.130 gündür yaşıyorum.


Siteden Rasgele

3 Eksen İvme Sensörü DIL soket çevirici

Yıllardır bir çok ticari projede kullandığım Freescale'in MMA7260 tipi 3 eksen MEMs ivme sensörünü, QFN kılıfı sebebi ile elektroniğe yeni başlayanların lehimleyip kullanabilmesi neredeyse imkansız.
Bu yüzden aşağıdaki plaketi tasarlayarak, sensörü 8 bacaklı DIL kılıfa dönüştürdüm, bu sayede breadboard üzerinde geliştirme için kullanılabilir hale geldi.

Sensör 3.3V ile çalışıyor,  ±1.5, 2, 4, and 6G değerlerinde seçilebilir 4 adet çıkış skalası var.

Özellikler

  • Seçilebilir hassasiyet (1.5g/2g/4g/6g)
  • Düşük akım ihtiyacı 500µA
  • Uyku modu: 3µA
  • Düşük voltaj: 2.2 V - 3.6 V
  • 6mm x 6mm x 1.45 mm Quad Flat No-Lead (QFN) package
  • Yüksek hassasiyet (800 mV/g @ 1.5g)
  • Hızlı aktivasyon
  • Dayanıklı tasarım
  • Düşük fiyat

Datasheet: MMA7260QT.pdf

Ürün şu an sadece www.flytron.com isimli web sitemde satılmakta, yakın zamanda bazı elektronik malzeme satıcılarına da vereceğim.
Umarım ülkemizde hareket kontrol uygulamalrı geliştirilmesine faydalı olur.

 

 




YORUMLAR (4)

  1. Orcan S. FiKiRDANIS demiş ki:
    05-01-2010 00:00

    Merhaba,

    Bu donanimi RC helikopter uzerinde elevator ve aileron kontrollerine empoze edip, hover durumunda bulunan helikopterin irtifa durumu ne olursa olsun mumkun oldugunca drift etmesine engel olmak mumkun olur mu?

    Adana'dan selamlar,

    Orcan S. FiKiRDANIS

  2. Melih Karakelle demiş ki:
    05-01-2010 08:38

    Merhaba,

    Malesef olmaz, çünkü ivme kendi başına yeterli değil, yatmayı da okumak gerekir ki yerçekimi ivmesi ile hareket ivmesi ayırd edilebilsin. Bu amaçla kullanılan cihazlara IMU deniyor ve insansız hava araçlarında kullanılıyor.

  3. Nurettin demiş ki:
    03-02-2010 13:28

    Merhaba,

    Bu sensörü bir mezuniyet projesinde kullanmayı hedefliyoruz. Projenin ilgili kısmında, kafa hareketleriyle bir cihaz kontrol etmemiz gerekiyor. İvme sensörünü bu amaç için kullanmayı düşünüyoruz. sorularım şunlar:

    1) Sensörü PIC e bağlayıp kafa hareketleri için eşik ivme değerleri atamak mümkün mü? (mesela +0.5g ve -0.5 g aralığını geçersiz kılıp, X ve Y eksenlerinde 0.5 g den daha yüksek ivmeler için output almak?)

    2) Projenin kablosuz iletişim için ne tür RF modül önerirsiniz? XBee adında bir uygulamadan haberdarız. Tavsiye eder misiniz?

    Sorular biraz dağınık oldu farkındayım.

    Şimdiden teşekkürler.

  4. Melih Karakelle demiş ki:
    03-02-2010 14:25

    Merhaba,

    İlk sorunuzun cevabı size kalmış sensör analıog çıkış verir bununla ne isterseniz yapabilirsiniz.
    ikinci sorunuzun cevabı, evet tavsiye ederim son derece kolay kullanılan modüller.

Yorumunuzu Ekleyin

Yorumunuz/Sorunuz

IP adresiniz 38.107.179.241 dir.