MicroSD Karta Kayıt Devresi

MicroSD kartlar yüksek kapasiteleri küçük alanlarda barındırmaları ile ve nispeten basit iletişim sistemleri ile yeni nesil devre tasarımlarında uzun kayıt sürelerine veveri analizine imkan sağlıyor.

GPS verilerini, görüntüleri, sıcaklık değişimi gibi analog verileri laydetmek için bu ufacık kayıt devresini geliştirdim.

İlk olarak protoboard üstünde devreyi kurup yazılım testlerini yaptım. Kart içerisindeki veriyi saklamak için FAT32 dosyalama yapısını kullanığım için SD kart bilgisayara takıldığında da dosyalar rahatca okunabiliyor.

Daha sonra devreyi SMD olarak tasarlayıp ürettim.
Aşağıda görülen hali ile, Her türlü GPS modülünden gelen konum verisini sürekli olarak saklayabilen ufacık bir devre ortaya çıktı.

Ürün şu an sadece www.flytron.com isimli web sitemde satılmakta, yakın zamanda bazı elektronik malzeme satıcılarına da vereceğim.

5 thoughts on “MicroSD Karta Kayıt Devresi

  1. Merhaba Melih Bey
    Elektrik elektronik mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim okul projemde SD kart kullanıyorum ancak bazı takıldığım noktalar var.Bu devrede işlemci olarak ne kullandınız. Sizin kartınızı kullanmayı düşünüyorum ancak belirttiğiniz sitede datasheet tarzı bir döküman bulamadım kullanılacak sistemle nasıl haberleşiyor?
    Çalışmalarınızda başarılar
    Kolay gelsin

  2. Merhaba Erkan Bey,

    Dediğiniz gibi her projenin mutlaka gelire dönüşmesi çok önemli,
    Yeni teknoloji ve materyalleri sürekli takip etmenin yıllık binlerce dolar maliyeti var ve bu masrafları yaptığım projelere paylaştırmak gerekiyor. Sadece hobi seviyesinde elektronik ile 20 yıla yakın bir deneyimim var, bu sürede yeni malzemeler ve teknolojiler için harcayabildiğim meblağ çok sınırlı (belki ayda 30-50$) iken, “bu projeler satılmalı ki, yeni projeler de çabucak hayat bulsun” kararı almam ile şu an yıllık 10.000$ civarında yeni projelerime yatırım yapma imkanına kavuştum, iş ve kalite artınca da ticari işlerimde de daha iyi sonuçlar elde etmeye başladım. Eskiden bir proje doğup, büyüyüp, el yapımı bir plaketle son bulur ölürken, bu gün daha en baştan seri üretim bir plaket ve satılabilir bir ürün olarak hayata başlıyor ve bir kenara atılmak yerine biryerlerde kullanılıyor.

    Plaketin kırmızı rengini, sipariş aşamasında üretici firmaya bildirmeniz kafi, tüm büyük üreticiler Kırmızı, Yeşil ve Mavi renklerde plaket üretmekteler. Benim tercihim Baskı Devre firması her zaman, çünkü gerek plaket materyali gerek işçilik açısından diğerleri ile arasında 2 kat fark var.

    Kolay gelsin
    Melih

  3. Selamlar melih bey , çalışmalarınız çok güzel ve her ne kadar diy cı amatörlerin hoşuna gitmesede , çalışmalarınızı ticarete dökebilmenizi memnuniyetle karşılıyorum çünkü kimse yalan atmasın emek harcayan herkes çalışmalarını korumak ve azda olsa bu uğraşısından gelir almak ister. Müsadenizle size bir soru sormak istiyorum sırf merakımdan bağışlayın ama bu profesyonellikte kırmızı laklı pcb devreleri kendiniz mi yapıyorsunuz yoksa tasarımını yaptıktan sonra bir baskı atölyesinde mi çıkarıyorsunuz? Çalışmalarınızın devamı temennisiyle iyi günler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *